Telefonvenn - Bare en samtale unna

Ønsker du en telefonvenn? Eller kanskje du har mulighet til å stille opp som telefonvenn for andre som trenger dette?

Aldersgruppe: For alle

En trygg sosial arena, hvor en å snakke med kan bety så mye!
- En telefonsamtale kan være med å spre litt hygge og glede!

For mange kan det bli ensomt. 
 
Vi oppfordrer generelt alle til å ta en telefon til noen de kan tenke seg blir glad for noen å snakke med. 

Å prate på telefonen kan man gjøre uansett, og det kan være et lyspunkt for mange å vite at det kommer en telefonsamtale i løpet av dagen. 
 
Vi mennesker er sosiale, vi trenger hverandre. Mange savner noen å prate med - både unge og gamle.  

Rissa Frivilligsentral har etablert et tilbud som vi kaller telefonvenn. Her kobler vi sammen mennesker for at flest mulig skal ha noen å prate med. 

Hvordan organiseres det?

Hva våre telefonvenner prater om, hvor ofte og hvor lenge - det er selvfølgelig opp til dere. 
Derimot anbefaler vi å avtale faste tidspunkt for samtale. Om en telefonvenn ringer til avtalt tid, skaper det forutsigbarhet og trygghet. De frivillige som ønsker å bli telefonvenn anbefales å sette av faste tider og binde seg til en fast periode.   

Hva kan telefonvenner gjøre? snakke om løst og fast, lære av hverandre, hjelpe å lese opp nyheter på nettet, skape en følelse av at det er folk der ute som bryr seg. Dette er viktig mellommenneskelig arbeid og trenger ingen spesiell kompetanse. En telefonvenn skal ikke besøke eller bistå med praktisk hjelp. 

Våre frivillige har taushetsplikt. Vi prøver å koble folk med felles interesser. Noen er redde og engstelige, derfor anbefaler vi at dere snakker sammen om temaer som gir en pause fra alle bekymringene noen har. 



Vi vil gjerne hjelpe å formidle kontakt, og kontaktes gjerne ved behov for en telefonvenn og av de som kan tenke seg å være det.

Send inn skjema om du ønsker en telefonvenn eller kan være telefonvenn. Kan også kontaktes på tlf: 94821994 eller e-post: post@rissa.frivilligsentral.no

2024 © Rissa frivilligsentral SA